Cît de importantă e mîncarea în viaţa noastră? Destul de importantă. Îmi place cuvîntul ăsta: destul. Nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte. E ca o masă bună, îndestulătoare.

Nu sînt dintre aceia care cred că felul în care mîncăm ne defineşte în mod absolut şi covărşitor. Ce mîncăm şi felul în care luăm masa spune ceva despre noi, dar nu spune totul. E, aşadar, lipsit de sens să fanatizăm bucătăria. În viaţa fiecăruia dintre noi se întîmplă şi alte lucruri, deopotrivă de importante, care ne definesc: iubim, avem prieteni, facem politică, avem slujbe, călătorim. Desigur, în fiecare din aceste ipostaze – de îndrăgostit, afacerist, călător, etc. – intervin şi momentele  în care  luăm masa. Iar eu cred că ceea ce e cu adevărat important e să punem corect în relaţie asemenea momente. Pentru că într-un anumit fel arată un prînz de afaceri, într-alt fel o cină romantică. Într-un fel arată experienţa noastră culinară atunci cînd sîntem în vacanţă, într-alt fel atunci cînd participăm la o reuniune de familie.

De aceea, textele mele nu vor fi strict despre arta culinară. Le voi vorbi pofticioşilor şi rafinaţilor. Nu-i voi privilegia pe rafinaţi, pentru că la fel de simpatici îmi sînt pofticioşii, adică cei care ştiu să se bucure de o bucată de slănină îngheţată cu ceapă roşie. Textele mele vor vorbi despre mîncare şi arta iubirii, despre mîncare şi bune maniere, afaceri, politică, maşini, sport, călătorii, muzică şi cîte şi mai cîte.

Reclame

Ai uitat sa pomenesti de experienta culinara de la o nunta la care toti pleaca la spital, intoxicati cu vreo maioneza de la celebrele si nelipsitele oua umplute 🙂

Asa ceva ar merita povestit, dar cred ca revin. Felicitari pentru blog.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: